Docenten

Marien van Os

Marien (1965) is een bevlogen docente yoga, kinder- en tieneryoga. Ze heeft een rijke ervaring in het onderwijs en sinds 2006 geeft ze als zelfstandige in haar yogastudio cursussen, workshops en trainingen op het gebied van yoga, adem en meditatie. Door de jaren heen zijn haar yogalessen, workshops en trainingen beïnvloed door zowel westerse als oosterse inzichten die ze ontwikkelde tijdens haar brede aantal studies, opleidingen en trainingen.

Marien weet haar kennis met passie en plezier over te brengen in haar lessen en geeft op geheel eigen wijze les met vrolijkheid, gedrevenheid én humor. De ‘down to earth’-benadering zorgt ervoor dat cursisten zich op hun gemak voelen, zich gezien en gehoord weten en ook praktisch aan de slag kunnen met individuele aanpassingen, oefeningen en tips. 

Naast haar yogapraktijk geeft ze als teacher van Art of Living op vrijwillige basis en met veel plezier en enthousiasme Mind & Meditation-workshops en het wereldwijd zeer succesvolle Happiness Programma. Hiermee biedt ze mensen op effectieve wijze ondersteuning om nog positiever en vrijer in het leven te staan. Marien is moeder van een zoon (17) en dochter (14) en woont met haar partner en gezin in Culemborg.

marianne luijk

Marianne Luijk – Yoga voor moeders en Hatha Fusion Yoga

Marianne geeft al 15 jaar met veel plezier yogales. Haar lessen zijn een mooie mix van verschillende soorten yoga, met als basis Hatha-yoga volgens de Saswitha-stijl. Sinds ze zelf moeder is geworden, geeft ze ook yogalessen specifiek voor moeders. Naast yogadocent is Marianne holistisch therapeut en kindertolk. Ze begeleidt vrouwen bij allerlei mogelijke disbalansen en ondersteunt ouders met liefdevolle oplossing voor ‘problemen’ met en van hun kind.

Yoga voor moeders
De lessen zijn gebaseerd op Hatha-yoga en bestaan voor een groot deel uit het doen van yogahoudingen. Hierbij besteedt Marianne extra aandacht aan de ongemakken waar jonge moeders mee worden geconfronteerd zoals rug-, bekken- en schouderklachten. Daarnaast bieden de lessen een plek om ervaringen uit te wisselen met andere moeders.
Hatha Fusion Yoga (vanaf april 2017)
Deze lessen hebben Hatha-yoga als basis en ze bevat daarnaast elementen uit andere stijlen zoals Meridiaan, QiGong en Do-In. Door oefeningen, concentratie en adem gaat de levensenergie beter stromen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam gezond en vitaal is en de geest rustig en kalm. Meer info kun je vinden op www.yogainwijk.nl.

Corina van den Brink

Corina van den Brink – Kinderyogadocent

Corina van den Brink woont samen met haar man en 2 zonen in Culemborg.
Ze geeft al heel wat jaren les op een basisschool en juist vanuit die ervaring heeft ze gezien hoe belangrijk het voor kinderen is om te leren ontspannen. Het onderwijs vraagt steeds meer van kinderen. De volgende stap was het behalen van haar kinderyogadiploma (juli 2016). Ze is nu zo enthousiast, dat ze hoopt je kind graag in haar lessen te ontmoeten.Je kunt haar bereiken op kinderyoga4you@hotmail.com 

anne-marie brouwer

Anne-Marie Brouwer – Ayurvedische Marma-behandelingen

Anne-Marie Brouwer geeft Ayurvedische Marma-behandelingen die zorgen voor meer energie en minder stress. Marma is een drukpuntmassage waarbij specifieke punten worden aangeraakt. Hierdoor worden energieblokades opgeheven en gaat de energie weer stromen. Stress, onrust en vermoeidheid verminderen hierdoor. Je kunt rechtstreeks een afspraak boeken op MarmaMarie.

Anne-Marie is opgeleid door de Ayurvedische arts Lita Dash die is verbonden aan SriSriAyurveda. Ongeveer één keer in de maand geeft Lita Dash Ayurvedische consulten in Culemborg in StudioZuid. Van oorsprong is Anne-Marie bedrijfskundige en communicatieadviseur. Ze is vrijwilliger bij Art of Living en bij Stichting Watertoren Culemborg. Ze woont met haar partner in Culemborg en moedert over twee zonen van 18 en 14 jaar.

Colette Edelenbosch

Colette Edelenbosch – Yogales met ruimte voor rondingen

Colette geeft sinds 2014 “yogales met ruimte voor rondingen” onder de naam Volop Yoga. In haar lessen richt zij zich met name op plus-size vrouwen, maar iedereen die zich in de les thuisvoelt is welkom. In de lessen van Volop Yoga ga je op zoek naar je eigen bewegingsvrijheid, die elke dag weer anders kan zijn.

Colette geeft les vanuit haar eigen ervaringen in een rond lijf en weet als geen ander hoe het voelt om te bewegen als je voller bent: ruimte in (mogen) nemen, jezelf accepteren in al je Volle Pracht en met al je eventuele beperkingen. Ze geeft les met gevoel voor humor; zo creëert ze een veilige setting en word je uitgenodigd om speels op zoek te gaan naar jouw eigen bewegingsruimte, naar meer ontspanning en acceptatie in je hoofd en in je lijf.

Colette volgde de hatha yoga docentenopleiding bij Stichting Yoga en Vedanta in Doorn en is aangesloten bij de VYN. Regelmatig volgt ze bijscholingen, o.a. op gebied van pranayama, anatomie, “yoga for round bodies” en restorative yoga.
Naast de yogapraktijk werkt ze als adviseur loopbaanbegeleiding voor jongeren in het MBO en adviseert ze bij studiekeuze en andere problemen. Wil je meer weten, kijk dan ook op www.volopyoga.nl