Docenten

Marien van Os

Marien (1965) is een bevlogen docente yoga, kinder- en tieneryoga en heeft een rijke ervaring in zowel basis-, speciaal-, en voortgezet onderwijs en sinds 2006 geeft ze als zelfstandige in haar YokiDoki Studio cursussen, workshops en trainingen op het gebied van yoga, adem en meditatie. Ze heeft een ruime ervaring in het geven van bijscholingen aan leerkrachten waar ze praktische tips, tools en inzichten aanreikt voor meer rust, respect en aandacht in de klas. Door de jaren heen zijn haar yogalessen, workshops en trainingen beïnvloed door zowel westerse als oosterse inzichten die ze ontwikkelde tijdens haar brede aantal studies, opleidingen en trainingen.

Marien weet haar kennis met passie en plezier over te brengen in haar lessen en geeft op geheel eigen wijze les met vrolijkheid, gedrevenheid én humor. De ‘down to earth’-benadering zorgt ervoor dat cursisten zich op hun gemak voelen, zich gezien en gehoord weten en ook praktisch aan de slag kunnen met individuele aanpassingen, oefeningen en tips en persoonlijke inzichten.

Op dit moment volgt ze een intensieve 2-jarige Yoga Health Coaching opleiding en Awake Living training (world wide organisation). Hiervan kun je de vruchten al plukken in coaching sessies en workshops en programma’s (Body Thrive – Finding your Flow).

Naast haar yogapraktijk geeft ze als teacher van Art of Living op vrijwillige basis en met veel plezier en enthousiasme het wereldwijd zeer succesvolle Happiness Programma. Hiermee biedt ze mensen op effectieve wijze ondersteuning om nog positiever en vrijer in het leven te staan. Marien is moeder van een zoon (19) en dochter (15) en woont met haar partner en gezin in Culemborg.

marianne luijk

Marianne Luijk – Yoga voor moeders en Hatha Fusion Yoga

Marianne geeft al 15 jaar met veel plezier yogales. Haar lessen zijn een mooie mix van verschillende soorten yoga, met als basis Hatha-yoga volgens de Saswitha-stijl. Sinds ze zelf moeder is geworden, geeft ze ook yogalessen specifiek voor moeders. Naast yogadocent is Marianne holistisch therapeut en kindertolk. Ze begeleidt vrouwen bij allerlei mogelijke disbalansen en ondersteunt ouders met liefdevolle oplossing voor ‘problemen’ met en van hun kind.

Yoga voor moeders
De lessen zijn gebaseerd op Hatha-yoga en bestaan voor een groot deel uit het doen van yogahoudingen. Hierbij besteedt Marianne extra aandacht aan de ongemakken waar jonge moeders mee worden geconfronteerd zoals rug-, bekken- en schouderklachten. Daarnaast bieden de lessen een plek om ervaringen uit te wisselen met andere moeders.
Hatha Fusion Yoga (vanaf april 2017)
Deze lessen hebben Hatha-yoga als basis en ze bevat daarnaast elementen uit andere stijlen zoals Meridiaan, QiGong en Do-In. Door oefeningen, concentratie en adem gaat de levensenergie beter stromen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam gezond en vitaal is en de geest rustig en kalm. Meer info kun je vinden op www.yogainwijk.nl.

Sigrid Paulussen – Kinderyoga en Yogadocent

Sigrid is volwassen-, kinder- en tieneryogadocente. In de yogalessen die zij geeft, combineert ze haar werkervaring in de gezondheidszorg en onderwijs, met haar ervaring in meditatie en yoga. 

Poweryogalessen

De poweryoga lessen bestaan uit een doorgaande flow van yogahoudingen met vloeiende verbindingen tussen de houdingen. Het is een actieve les, die geschikt is voor mensen die graag een actieve vorm van yoga willen doen. Er is in iedere les aandacht voor meditatie, ademhaling en ontspanning.

Easy Flow Yoga 

In de easy flow yoga lessen volgen de yogahoudingen elkaar op in een rustige, doorgaande flow. De houdingen zijn minder zwaar dan in de power yoga lessen. Deze les is geschikt voor mensen die houden van een doorgaande flow in de lessen en tegelijkertijd fysiek niet te zwaar belast willen/kunnen worden. Er is in iedere les aandacht voor meditatie, ademhaling en ontspanning.

Kinderyoga

In de kinderlessen staat het plezier in bewegen voorop en worden op creatieve wijze, meditatie, visualisatie en ontspanningsvormen aangeboden. De kinderen leren zo hun eigen lijf beter kennen en ervaren vaak meer rust in zichzelf. Dit versterkt de sociale, emotionele, creatieve en cognitieve vaardigheden van de kinderen.

Voor meer info en aanmelden: www.yoga-aandelek.nl of stuur een mail naar sigrid@yoga-aandelek.nl

Acroyoga voor ouder en kind

Sigrid geeft ook door het jaar heen losse Acroyoga-workshops voor ouder en kind. Superleuk om te doen. Hier vind je meer info

anne-marie brouwer

Anne-Marie Brouwer – Ayurvedische Marma-behandelingen

Anne-Marie Brouwer geeft Ayurvedische Marma-behandelingen die zorgen voor meer energie en minder stress. Marma is een drukpuntmassage waarbij specifieke punten worden aangeraakt. Hierdoor worden energieblokades opgeheven en gaat de energie weer stromen. Stress, onrust en vermoeidheid verminderen hierdoor. Je kunt rechtstreeks een afspraak boeken op MarmaMarie.

Anne-Marie is opgeleid door de Ayurvedische arts Lita Dash die is verbonden aan SriSriAyurveda. Ongeveer één keer in de maand geeft Lita Dash Ayurvedische consulten in Culemborg in StudioZuid. Van oorsprong is Anne-Marie bedrijfskundige en communicatieadviseur. Ze is vrijwilliger bij Art of Living en bij Stichting Watertoren Culemborg. Ze woont met haar partner in Culemborg en moedert over twee zonen van 18 en 14 jaar.

Colette Edelenbosch

Colette Edelenbosch – Yogales met ruimte voor rondingen

Colette geeft sinds 2014 “yogales met ruimte voor rondingen” onder de naam Volop Yoga. In haar lessen richt zij zich met name op plus-size vrouwen, maar iedereen die zich in de les thuis voelt is welkom. In de lessen van Volop Yoga ga je op zoek naar je eigen bewegingsvrijheid, die elke dag weer anders kan zijn.

Colette geeft les vanuit haar eigen ervaringen in een rond lijf en weet als geen ander hoe het voelt om te bewegen als je voller bent: ruimte in (mogen) nemen, jezelf accepteren in al je Volle Pracht en met al je eventuele beperkingen. Ze geeft les met gevoel voor humor; zo creëert ze een veilige setting en word je uitgenodigd om speels op zoek te gaan naar jouw eigen bewegingsruimte, naar meer ontspanning en acceptatie in je hoofd en in je lijf.

Ook kun je 1x per maand (elke laatste woensdagavond van de maand) restorative yoga bij haar volgen. Restorative Yoga is de meest zachte, meditatieve vorm van yoga, waarbij je liggende poses aanneemt en het lichaam ondersteunt met dekens, kussens en bolsters. De houdingen worden lang aangehouden: 10 tot 20 minuten. Daardoor wordt het herstellende deel van ons zenuwstelsel actief, ontstaat de ruimte om spierspanning los te laten en een dieper niveau van ontspanning te bereiken.
Je schakelt terug van de doe-modus naar de zijn-modus en leert hoe je zacht en vriendelijk voor jezelf kunt zijn.

Colette volgde de hatha yoga docentenopleiding bij Stichting Yoga en Vedanta in Doorn en is aangesloten bij de VYN. Regelmatig volgt ze bijscholingen, o.a. op gebied van pranayama, anatomie, “yoga for round bodies” en restorative yoga.
Naast de yogapraktijk werkt ze als adviseur loopbaanbegeleiding voor jongeren in het MBO en adviseert ze bij studiekeuze en andere problemen. Wil je meer weten, kijk dan ook op www.volopyoga.nl

Saskia Jansen

Saskia is een 26 jarige enthousiaste Ashtanga- en Hatha- en Yin Yoga docente. Ze streeft ernaar om in haar lessen een veilige en liefdevolle omgeving te creëren waar ruimte is voor zelfonderzoek, spanning en ontspanning, het thuis komen in je lijf en hart en het tot rust brengen van de vluchtige geest. Compassie voor jezelf en geduld is daarbij volgens haar de leidraad.Ze streeft ernaar om in haar lessen een veilige en liefdevolle omgeving te creëren waar ruimte is voor zelfonderzoek, inspanning en ontspanning, het thuis komen in je lijf en in je hart en het tot rust brengen van de vluchtige geest.

Ashtanga yoga
Ashtanga yoga is een intensieve vorm van yoga die werkt met een vaste opeenvolging van houdingen. Doordat elke les hetzelfde is, kan je makkelijker de verdieping zoeken in de houdingen en wordt de les echt een meditatie in beweging.

Easy Flow Yoga

Easy flow yoga is een zachtere yoga stijl waar mensen met lichamelijke klachten aan mee kunnen doen. Het is ook een goede instap yogales voor beginners. Net als bij andere flow lessen worden de houdingen verbonden met de adem. Je kan Saskia rechtstreeks bereiken via saskia-jansen-@hotmail.com