‘Bewegen en toch meester zijn in stilte, praktisch zijn en ook leegte omarmen, dan zijn twee principes complementair, en zijn geestkracht en de Dao samen’
De Zhongheij
 • ‘Ik vond het een fijne les! (…) Ik kan de stap naar voren nooit soepel maken. Maar met de blokjes ging dat tijdens de les opeens heel soepel. Dank je wel!’
  Colette Edelenbosch, Yogadocente
 • ‘Yoga betekent voor mij, een rustpunt in de week, mezelf geestelijk en lichamelijk beter leren kennen, rust vinden in mijn mind en beter voor mijn lichaam zorgen. Yoga betekent voor mij; me zelf uitdagen en veel plezier hebben. Yoga is voor mij, een verbreding van mijn horizon.’

  Lars Verhoeve
 • ‘Ongeveer vier jaar geleden, net voordat ik 50 jaar werd, stelde mijn vriendin voor om samen naar yogales te gaan. Ik moest er even over denken en meldde haar dat ik het wel wilde proberen maar dat ik weer zou stoppen als ik het niets vond. Tot op de dag van vandaag ben ik nog blij en dankbaar met deze keus. Het heeft mij heel veel rust, balans en een andere kijk op het leven gegeven. Ik ga elke week met veel zin naar yogales en kom vol positieve energie weer thuis.’

  Monique Stroes
 • ‘Bij Marien leer je iedere keer weer nieuwe inzichten, bewegingen, houdingen en kom ik meer te weten over mijzelf en hoe ik in mijn leven sta. Ik bewonder iedere keer weer hoe zij de les vormgeeft, deze is nooit hetzelfde! Rekening houdend met de seizoenen, de invloed daarvan op je lichaam en de bijbehorende oefeningen en ademhalingstechnieken maken dat je je lichaam beter leert voelen, spanningen en onrust los kan laten en je lichaam en geest in balans komen. Marien combineert haar jarenlange ervaring in een boeiende, levendige en prettige les met diepgang.’

   

  Elisabeth W.
 • ‘De tijd vliegt voorbij en tijd voor jezelf vrij maken is soms best een uitdaging. Voor mij zijn de Yogalessen bij YokiDoki mijn momentjes, even niks moeten, je lijf weer eens goed voelen, opladen en ervaren wat goed diep ademhalen is. Ik kan het iedereen aanbevelen, als ik aan mijn yogamomentjes denk wordt ik al rustig en warm van binnen. Namasté’

   

   

  Natalie
 • ‘Ben nog elke week blij als ik bij jou mag komen relaxen, opladen, en aarden. En ben dankbaar voor alle nieuwe inzichten die je me steeds weer geeft! ‘

   

   

   

   

  Georgette
 • ‘De lessen van Marien geven me altijd energie. Ik spat ervan uit elkaar, of ik kom erdoor bij mezelf. Marien weet me te krijgen bij wat ik nodig heb’.

  Ingeborg

Yoga
Basics & Beyond

De oefeningen (asana’s) in de yogales laten je energie weer stromen en helpen je bewust te worden van fysieke en mentale blokkades.

In de lessen is er veel aandacht voor:

 • de basis van de yogahoudingen (Asana’s)
 • lichaamsbewustzijn
 • ademhaling
 • alignment (goede houding)
 • flow (vloeiende bewegingen en houdingen verbonden met de ademhaling)
 • meditatie en bewegen met aandacht
 • eeuwenoude vedische technieken om de geest te verstillen

Je krijgt meer inzicht krijgt in jezelf en maakt ruimte binnenuit. Dit geeft helderheid, focus en kalmeert je geest. Bovendien versterkt Yoga je immuunsysteem, het verlaagt je bloeddruk en brengt je hormonale systeem in balans. Je lichaam krijgt de kans om goed voor zichzelf te zorgen.

West meets East

De kracht van YokiDoki zit in de versmelting van verschillende yogatradities en richt zich niet op één enkele school of stijl van yoga. Eeuwenoude kennis en wijsheid wordt verbonden met moderne inzichten. De yogafilosofie in combinatie met praktische handvatten helpen je om het op eenvoudige wijze toe te passen in je dagelijkse leven.

Yogales op je eigen niveau

Soms vraagt de yoga van je om door te zetten, en dan weer juist om los te laten. Net als het leven zelf. Op de mat kun je deze vaardigheid oefenen. Rust en ontspanning wordt afgewisseld met wat meer dynamische houdingen en vloeiende beweging met verstilde houdingen. Dit alles in een natuurlijke flow.
We richten ons in de lessen vooral op wat je lichaam wél kan.Je verkent je grenzen en oefent in loslaten, wat je helpt om te accepteren wat er is. We richten ons in de lessen vooral op wat je lichaam wél kan.

Kracht, souplesse en gecentreerd zijn is een belangrijk aspect van yoga. Dat je waar je ook bent en wat je ook doet, je een diepe verbinding voelt met jezelf en de buitenwereld.

Adem

In de yogales werken we ook intensief met adem-technieken, Pranayama genoemd in de yoga. Die helpen je op effectieve wijze stress te reduceren, meer energie te genereren, emoties te reguleren en mentale rust te creëren. Zodat je dat ook op ieder moment in je eigen leven kunt toepassen.

De kracht van de groep

Je kan thuis op je matje yoga doen, maar in de gezamenlijke energie van een groep die de bereidheid heeft om naar binnen te keren en de wil heeft om te groeien is het zoveel krachtiger, makkelijker en sneller om te zakken in jezelf en dieper te kunnen gaan. Je lift mee op de positieve vibraties van de groep.

Wil je graag op woensdagochtend meedoen met de advanced groep, laat je niet afschrikken als je nog nooit aan yoga hebt gedaan. Je kan op je eigen niveau werken en meeliften op de energie van de groep.

Met yogaprops zoals bolsters, stripjes, yogablokken, riemen en dekens is werken op eigen niveau voor iedereen mogelijk.

Praktische info

Individuele yogalessen
Lesrooster

Live Online Yoga

alle niveaus
Iedere

Maandag- en Woensdagochtend

9.00 – 10.15u

Aanmelden

Live Online Yogales

alle niveaus
9.00 – 10.15u

Live Online Yogales

alle niveau’s
9.00 – 10.15u

Thema-workshops

Check agenda

Gemiste lessen zijn eventueel

in te halen bij de yogalessen van

Studio Zuid

Yokidoki geeft door het jaar heen losse thema-workshops die extra verdieping geven. Check de agenda of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden.

Lesdata
Cursusblok 3
Voorjaar’20:
10 feb t/m 6 mei ’20
Praktische info
Tarieven
10  lessen €120,-
Strippenkaart 5 lessen € 75,00
3 maanden geldig –
Proefles € 9,-
Losse les € 16,50
Locatie
YokiDoki Studio
Nijverheidsweg 6
Culemborg
Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen
Aanmelden
Les reserveren